Poslovne vizitke so pomembne pri ustvarjanju dobrega prvega vtisa. Privlačen dizajn vizitke z vsemi ustreznimi kontaktnimi podatki lahko pritegne pozornost in spodbudi prejemnika, da bo vzpostavil stik tudi po prvem srečanju. Pri tem velja, da je pošiljanje kontaktnih podatkov preko elektronske pošte ali telefonskega sporočila lahko priročno, vendar je hkrati tudi neosebno.

Mrežno povezovanje in ustvarjanje pristnih povezav se v poslu prične z resničnimi odnosi, v katere ni vključen virtualni svet. Za take priložnosti so vizitke idealno orodje za vzpostavitev stika, poleg tega pa povečujejo verodostojnost podjetja, saj ustvarjajo občutek profesionalnosti. Za dodaten dober prvi vtis lahko poskrbi tudi profesionalna izdelava vizitk, pri čemer grafični oblikovalci v dizajn vključijo različne elemente, ki pridejo do izraza pri samem tiskanju na različne materiale, kot je papir, plastika in v zadnjem času popularno nerjaveče jeklo. Pri tem pa je najbolj pomembno, da so vizitke skladne s celostno grafično podobo podjetja, ki je temelj prepoznavnosti blagovne znamke.

Izdelava vizitk temelji na celostni grafični podobi blagovne znamke

Celostna grafična podoba podjetja vključno z logotipom je pomembna pri grajenju in prepoznavnosti blagovne znamke. Vizitke in drugi poslovni materiali so prav tako del grafične podobe podjetja, zato je smiselno, da grafični oblikovalci vanje vključijo reklamne slogane, tip pisave, logotip in barve, ki so skladne z že ustvarjeno grafično podobo. Cena vizitke se z uporabo že obstoječe grafike bistveno ne spremeni. Design za vizitko naj zato združuje oblikovne in grafične elemente, ki že predstavljajo blagovno znamko podjetja na spletni strani, na reklamnem panoju, na uniformah ali na drugih trženjskih materialih. Na tak način bodo kupci lažje in hitreje ustvarili povezavo med uveljavljeno blagovno znamko in vizitko. Tak oblikovalski koncept vizualne prezentacije nudimo v našem GCreations studiu. Specializirani smo za inovativno in unikatno ustvarjanje celostne grafične podobe, vendar izdelujemo tudi samostojne vizitke, pri čemer je zato cena veliko nižja. Pri izdelavi vizitk skušamo oblikovati in vključiti elemente, ki izstopajo, najsi bo to rez na kovino, kovinsko črnilo ali pa pobarvani robovi.

Izdelava poslovnega materialaVizitka – design, ki prepriča in izstopa iz množice

Največji izziv pri izdelavi vizitk je v tem, kako zasnovati dizajn, ki bo hkrati preprost in izstopajoč oziroma, da bo pritegnil kupce. Oblikovanje vizitke se morda zdi sila enostavna naloga, vendar je za odličen dizajn potrebnega veliko znanja, izkušenj in ustvarjalnega razmišljanja. Prav zato je cena vizitke prilagojena odzivom v praksi ter temu, kako zasnova grafike vpliva na prepoznavnost blagovne znamke. Sicer pa so vizitke sestavljene iz različnih grafičnih elementov, skupaj z barvami, tipografijo, slogi, slikami in zaključnimi elementi, kot so zaobljeni robovi, luknjice, izrezi, poudarki s folijami in pregibi ter drugo. Visoka cena vizitke še ne zagotavlja odličnega in prepričljivega dizajna, saj se navkljub temu lahko pojavijo začetniške napake neizkušenih oblikovalcev, ki oblikujejo neberljivo, majhno ali izkrivljeno pisavo. Poleg tega se je potrebno izogibati popolni prekritosti, kar pomeni, da vsebina ni razporejena po celi površini, vendar pušča nekaj praznega prostora, tudi zato da design vizitke z logotipom in besedilom lahko izstopa in se ne prelije v eno celoto.

Vizitke – cena je sestavljena iz oblikovalskega in tiskarskega dela

Končna cena vizitke je sestavljena tako iz storitev oblikovanja vizitke kot iz storitev tiskanja. Samo tiskanje vizitk je razmeroma poceni, pri čemer velja, da največ stane prav priprava na tisk, kjer v programu pripravijo grafiko, ki jo bodo nato natisnili na material. Izdelava vizitk vključuje tudi načrtovanje o tisku grafike, saj izbira tiska vpliva tudi na dizajn vizitke in obratno. Cena vizitke pa je odvisna tudi od same zahtevnosti grafike in uporabljenega dizajna. Na spletu so na voljo določeni programi, kjer lahko uporabnik vizitko izdela sam v manj kot eni uri in jo pošlje v tiskanje. Takšen način instant izdelave vizitk pa ustvarja polje za nastanek napak, pri čemer v oblikovanje vizitke niso zajeti vsi grafični elementi, logotipi so lahko premajhni ali preveliki, slike nimajo dobre ločljivosti, besedilna polja pa niso dobro berljiva. Nekoliko višja cena vizitke, ki jo izdelajo profesionalni oblikovalci, pa zajema vse elemente, ki so skladni z grafično podobo podjetja, sama vizualna zasnova s tiskom pa daje vtis profesionalnosti in kakovosti s premišljenim dizajnom.

Izdelava vizitkVizitke

Inovativne vizitke kot odlično marketinško orodje

Unikatne vizitke z dobro zasnovanim dizajnom so najučinkovitejša orodja za neposredno trženje na različnih dogodkih, kot so sejmi, konference in poslovni sestanki. Prav tako so odlično marketinško orodje v direktni prodaji na terenu, zato da ne bi zamudili priložnosti za vzpostavitev dragocenih poslovnih povezav s strankami. Izdelava vizitk pa gre lahko še korak dlje, saj grafični oblikovalci lahko ustvarijo vizitke v obliki brošur in promocijskih izdelkov, ki še dodatno pritegnejo k branju. Pri izdelavi vizitk pa je mogoče v dizajn vključiti sporočilo, ki kupce poziva k akciji. To je lahko ponujen popust, spletna stran, družbena omrežja podjetja ali sporočilo v obliki nasveta. V oblikovalskem studiu Genius Creations oblikujemo in izdelujemo unikatne poslovne vizitke in drug poslovni material, nudimo pa tudi načrtovanje in izdelavo dizajna in celotne grafične zasnove za poslovna darila, kataloge in mape.